30 Days of June!!!

O has been home for 30 days!

It’s been a wonderful month having him home and we all enjoyed our stay-cation. The boys benefit the most from having a lot of their time spending with O. And as for me, I was able to catch up on my sleep after many months suffering from sleep deprivation and insomnia.

I must say that writing 30 posts consecutively forced me to collect details of our days, however mundane and ordinary they are, and have them as keepsakes for the boys. I think the time that O was away working in Africa was one of the most challenging time of our lives together, and I am fortunate to capture one whole month of memories following his return. I am not sure if the boys will appreciate reading all these things when they grow up, but I want to pass along these 30 days so that they know how we have lived and the happy childhood memories we nurtured for them.

Thank you for following along with me these past 30 days. I am not sure how many people tuned in to read the daily rants and rambles about our family affairs, but I appreciate that you came and stayed!


Anyway, today I told O I wanted to have some me-time and O suggested that I take my laptop to the nearest Starbucks and idle my time, doing whatever I want. But I decided to take the camera along, and headed to the nearest thrift shop. I have always wanted to take some photos at a thrift shop because it is the central place for eclectic collection of almost everything you want.

As for me, I love browsing along the household-kitchen aisles to search for ceramic bowls and cups, especially those made in Japan. I also like books and there’s no better place than the thrift store to get used books. And I found a small collection of Jodi Picoult’ novels but did not buy any. However, I put them together in an inconspicuous shelf to hide them, in case other shoppers are also looking for them. I will return next week to pick a couple for my summer reading.

1. I found a book with 1000 most popular names for baby, and I flipped through the pages to “T” section, just in case it’s there. Sure thing it was…

2. My collection of Jodi Picoult’ novels, stacking away on the lower bottom shelf.

3. I was using a self-timer to get these self-portraits when a young boy, probably 10ish, came over and asked if the camera was for sale.

4. My favorite section at the thrift store. That teapot was calling out for me. I love that kind of design.

5. PP would love to have that green octopus cup. He likes this one show called Octonauts so anything with octopus is the “it” thing right now. And it’s only $5 bucks for that tea set. I want that too, but O would probably tell me that we have no space to store more stuff like that at our house.

6. I so heart these little plates and honey pot. They are just too adorable.

7. Shoes and bags sections. I like the different colors and designs of these stuff — great for photography.

8. More shoes. That pair of black crocodile skin boots were still brand-new, but it was not my size.

9. Books. I could not get pass the first few pages of “50 Shades of Grey.” And I did not read “The Twilight” series, either.

10. Thrift shoppers on the prowl.

Thank you for following along in my daily adventure in “30 days of June!”

And it’s a wrap 😀

Advertisements

17 thoughts on “30 Days of June!!!

 1. Chị chúc em có nhiều loạt 30 ngày như thế này dù em có viết ra hay không viết ra. Mong em có được sự đỡ đần của chồng và hai cháu được có nhiều ngày bên cạnh bố.
  Haha, tưởng tượng đến một ngày hạnh phúc nào đó em sẽ viết về một loạt ba ngày vắng chồng con, enjoy freedom hay free time hay bất cứ cái gì đó làm mình cảm thấy tự do thong thả trong một thời gian rất ngắn.

  1. cám ơn chị đã theo dõi đọc từng bài của em viết.

   chị sao mà nói trúng tim đen của em quá, vì em cũng đang mơ vác ba lô với cái máy chụp hình để đi đâu vài ngày không chồng không con thong thả…mà chưa có thể làm được. Thôi thì tạm thời đi một mình một hai giờ vòng vòng ở đây thôi cũng mãn nguyện rồi chị.

 2. Thích loạt bài tháng Sáu này quá nàng ui! Siêng viết kiểu này cho tui …..đọc ké với.

  Ừa, tên Trang đẹp thiệt mà! ❤

  Tui đang tưởng tượng lúc em iu tự chụp hình rồi thằng nhóc chạy đến đòi mua cái máy chụp hình á. hì hì hì …

  Nhớ cho xem hình ké tiếp nha.

  xoxoxo cả nhà nè!

   1. Cũng muốn viết theo kiểu “series” như nàng lắm, mà không biết có cầm cự nổi hông. Tại tui hay viết theo hứng và lúc nào rảnh thì viết, chứ còn bảo viết mỗi ngày thì lại ……làm sao đó, viết không ra (mới khổ chớ) …hì hì hì …

 3. aaa.. khong duoc dau em !!!! phai viet hang ngay chi moi co cai doc nha!!!! thich ngam hai anh chang dep trai va me dep ma .

  1. viết mỗi ngày mệt quá chị ơi vì tối nào em phải thức khuya viết bởi ban ngày em không có thời gian. Ông O đi ngủ có một mình trống vắng ổng la hoài. KHi nào em rảnh thì em tào lao một hai chuyện vậy.

 4. Viet them nữa đi Sen ơi .. chị rất thích đọc post của Sen, tieng Viet hay tiếng Anh gì cũng dduoc ..
  Những hình post này gần gũi quá

  1. Bây giờ nếu rảnh thì viết còn lúc chạy vòng vòng với tụi nhỏ em không còn đầu óc viết chị ơi. Rảnh giờ nào viết giờ đó hén.

 5. Sau khi theo dõi những post chị viết đều đặn mỗi ngày, em đã làm một cái 500 words challenge a day cho mình như rèn thói quen viết lách mỗi ngày và tập tành khám phá cái gì đó mới mẻ trong cuộc sống.
  Cảm ơn chị đã tạo hứng khởi cho em.

  1. Cám ơn em đã đến và đọc blog của chị. Chị thì không có nhiều bạn bè và thời gian trò chuyện nên được viết như vầy mỗi ngày giúp chị trang trãi nổi niềm. Có người vào đọc và chua sẽ cảm nghĩ thì chị quý lắm.

   1. Còn em thì viết bởi thấy mình lười quá, mình cần học thêm nhiều thứ không thì sẽ bị đào thải, bị lãng quên và những tháng ngày cứ trôi đi không có dấu ấn gì hết. Dù chỉ là một điều gì đó đáng nhớ cho bản thân mình thôi cũng được.

   2. chị đã bỏ FB từ lâu nên chỉ có blog, mà chị thấy cuộc sống ở FB vội vã quá, không có gì đọng lại sao khi đọc post của mình và bạn bè. Còn ở blog, em có thể để lại lòng và tâm tư của riêng mình, cũng như ngồi quá cà phê nhâm nhi trò truyện với bạn bè thân thuộc vậy.

    Cho nên chị thích viết blog hơn. Đã viết hơn 10 năm rồi đó em.

   3. Em độ này thì bị hội chứng kiểu như không muốn trò chuyện với ai, câu chữ cứ bay biến đâu mất và mọi người nhìn vào thì bảo hằm hằm như gì. Phải làm sao để vực tinh thần mình dậy đây chị ơi?

   4. nhiều khi mình cần có sự tỉnh lặng cho tâm hồn, nhìn lại mình chút để biết trong tỉnh lặng mình tìm ra được gì cho chính mình, hay mình cần gì. Chị cũng vậy đó em, ngoài nói chuyện với ông O nhà chị ra thì ít khi trò chuyện bạn bè, vì chị cũng ít bạn lắm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s