life with two boys — creative solution

Let me introduce you to my new improvisation to creative problem solving — the “get-along shirt” for the boys. When a situation called for it, this might be the most effective solution to bring them closer. I mean, literally, they were very close to each other.

So instead of the “We are on the same boat” phrase, I told them to say to each other, “we are in the same shirt. Peace y’all!” This will stop the bickering and fighting.

And once they were trapped together in the shirt, they found it funny and laughed it off. Problem solved, for now, until the next one calls for it again!

Advertisements

6 thoughts on “life with two boys — creative solution

  1. Em bắt được những hình ảnh, ghi lại những giây phút đằm thắm giữa mẹ con, mà thời của chị chị không làm được, vì mải mê theo đuổi những thứ khác.

    1. Cái thời cơm áo gạo tiền nên phải vậy thôi hả chị. Em may mắn có O bên cạnh ủng hộ và gánh chịu và phần tài chánh gia đình cho em có thời gian ở gần hai đứa nhỏ. Có lẽ em là một trong những bà mẹ may mắn.

      Em thuộc dạng người thích nắm giữ quá khứ, which is a good thing and a bad thing at the same time. Lúc nhỏ em không có nhiều hình ảnh nên có hai đứa em muốn giữ lại hình ảnh tuổi thơ cho tụi nó. Mai mốt nó biết là tuổi thơ của nó có nhiều hạnh phúc như vậy.

  2. May bai viet nhu vay cua chi minh rat thich. Uoc gi trong bai viet co nut “like” giong fb nhi! Minh chi biet chi qua nhung bai chi viet thoi nen nhieu khi chang biet comment gi du rat thich bai viet cua chi. San day, minh cung chuc chi chan cung da mem, se co nhung quyet dinh dung dan nhat, nhe.

    1. Cám ơn An. Ghé vô đọc là chị vui rồi chứ không Cần comment mà. Chị viết với mục đích chính là giữ lại cho con và gửi gắm những mối lo toan trong cuộc sống để giúp mình thanh thản. Có người đọc và thích là đủ vui rồi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s